Onze labels

Container spandoek

spandoek container

Foto: container spandoek aan de Rijnlanderweg, eigen foto.

Bericht: 16 december 2021

Fieldlab geluidsadaptief Rijnlanderweg

Testopstelling Haarlemmermeer

Maandag 25 oktober jl. werd een testopstelling van 120 containers aan de Rijnlanderweg geopend door demissionair minister Barbara Visser en wethouder Jurgen Nobel. Met dit fieldlab adaptief bouwen wordt er getest of gebouwen zo ontworpen, gebouwd en geplaatst kunnen worden, dat vliegverkeer minder hoorbaar is. Op deze manier kan er een betere woon- en leefomgeving rondom de luchthaven gecreëerd worden. Het onderzoek richt zich op maatregelen die zowel voor nieuwbouw als bestaande woonwijken toegepast kunnen worden.

Het ‘dorp’ bestaat uit 120 containers die een woningen moeten simuleren, opgedeeld in drie ‘straatjes’ waar gemeten wordt wat de geluidsniveau’s in praktijk zijn.

Makathon

Voorafgaand aan het bouwen van het ‘containerdorp’ is er een Makathon georganiseerd. Een Makathon is een middel om jongeren, bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen te brengen om slimme oplossingen te bedenken met de technologie en kennis van vandaag voor uitdagingen van morgen.

Ruim 85 studenten zijn drie dagen ondersteund en geïnspireerd door coaches en experts in hun zoektocht naar de beste oplossing. De beste ideeën worden toegepast in de testopstelling.

Containers voorzien van spandoek

Afgelopen week hebben wij de containers voorzien van geluiddempende gevelbekleding. Ons montageteam heeft eerst een aluminium frame met een afmeting van ruim 41 bij 5 meter aangebracht. Het frame is met speciale gietijzer elektroden op de containers gelast om een mooie opvulling te krijgen.

Grafisch ontwerper Hans van der Kooi, van 8-13 ontwerpers, heeft een mooi ontwerp aangeleverd dat wij hebben geprint op frontlit.

Ook dit project uiteraard onder toeziend oog van onze projectleider die de werkzaamheden nauwkeurig voorbereid, het doek komt inmeten en de kwaliteit bewaakt. In één dagje van verroest geel naar een prachtig design:
 


Bestanden groter dan 10MB ontvangen we graag via www.wetransfer.com.
Vermeld overigens altijd het ordernummer en referentie.
Upload uw bestanden via WeTransfer