Onze labels

Steigerdoek van 65 meter

steigerdoek 65 meter

Foto: eigen foto van het enorme steigerdoek

Bericht: 25 november 2021

“No more blah, blah, blah”

Legendarische quote levensgroot op steigerdoek

De legendarische quote van Greta Thunberg prijkt nu levensgroot op een steigerdoek van Karbouw. Zij werken hier, in opdracht van Schipper Bosch, aan één van de gebouwen van het Hof van Duurzaamheid in Amersfoort. Tijdens de klimaattop (cop26) sprak Greta Thunberg uit dat de bijeenkomsten tot weinig hebben geleid en dat het anders moet.

Karbouw sluit zich hierbij aan. Zij zijn van mening in de bouw afscheid te moeten nemen van het weinig duurzame beton en staal en schoner gaan bouwen. Eén van de schonere manieren van bouwen is crosslaminated timber (CLT), oftewel kruislaags hout dat toegepast wordt op 40 eengezinswoningen en 7 urban villa’s.

Hof van Duurzaamheid

Het project bestaat uit totaal 150 huurwoningen, waarvan 40 sociale huurwoningen. Drie peilers: ruim wonen, groene woonomgeving en duurzaam wonen. Het wordt een unieke, aardgasloze en groene woonwijk. Tot de oplevering, gepland in de zomer van 2022, staat het gebouw voorlopig in de steigers.

Steigerdoek met een lengte van zo’n 65 meter

Ons montageteam heeft twee doeken gemonteerd, waarvan de grootste een lengte van bijna 65 meter heeft. Beide doeken hangen direct aan de steiger met zo’n 2 meter vrije ruimte vanaf het maaiveld.

De maximale rolbreedte van het materiaal airmesh is 500 cm, middels thermisch lassen is deze tot één stuk vervaardigd (940 m² – 235 kg) en zo ook gemonteerd. Het doek is maximaal verstevigd en voorzien van zogenaamde dragontails aan de achterzijde om ook tijdens zware weersomstandigheden deze enorme oppervlakte op zijn plek te houden.

Om het geheel af te maken hebben wij 100 watt LED floodlights geplaatst die het doek van bovenaf uitlichten. Dit zorgt voor een imposante uitstraling tijdens de donkere avonduren.

Wij begeleiden dergelijke projecten van A tot Z. Zo komen wij het doek altijd zelf inmeten, geven wij advies en overleggen wij met de uitvoerder welke werkzaamheden uitgevoerd moeten worden voordat wij komen monteren om tot een goed en veilig resultaat te komen.

Resultaat:

Bouwer: Karbouw
Houtbouw: Treetek
Architect: Studio Nauta
Landschapsarchitect: Le Far West
Landschapsaanleg: Vic Landscapes
Een project van: Schipper Bosch
Doek: Exposure Partners (label van Exposure Company)
Ontwerp: Simons en Boom


Bestanden groter dan 10MB ontvangen we graag via www.wetransfer.com.
Vermeld overigens altijd het ordernummer en referentie.
Upload uw bestanden via WeTransfer