Onze labels

Restauratie Bijenkorf

restauratie bijenkorf

Foto: eigen foto Bijenkorf Den Haag

Bericht: 21 september 2021

Fase 1 restauratie afgerond

Steigerdoek tijdens restauratie monumentale panden

Wij werken al enkele jaren samen met Burgy Bouwbedrijf, gespecialiseerd in het restaureren van monumentale panden. Om de iconische uitstraling van de gebouwen ook tijdens de werkzaamheden te behouden, kiezen zij om de gebouwen in te pakken met steigerdoek voorzien van print van het gebouw. Zo ook bij de Bijenkorf in Den Haag.

Over het gebouw

Ontworpen door de Amsterdamse architect Kramer, is het pand tussen 1924 en 1926 gebouwd. Piet Kramer was één van de belangrijkste architecten van de Amsterdamse School. In verschillende fases, gedurende meerdere jaren zal het authentieke gebouw worden gerestaureerd

Restauratie fase 1

Afgelopen week zijn de laatste werkzaamheden afgerond aan fase 1 van de restauratie van de gevels van de Bijenkorf in Den Haag. In zo’n zes maanden tijd zijn door BURGY Bouwbedrijf en haar onderaannemers, de opvallende stalen frames en messing bekledingen van de ramen aan de Wagenstraat gerestaureerd.

In de raamstijlen zijn proppen verpakkingsmateriaal uit 1921-1923 gevonden van het messing. Deze maakten duidelijk dat de ramen zijn vervaardigd door de beroemde Berlijnse kunstsmederij Holdefleiss. Wereldwijd hebben zij smeedwerk geleverd aan zeer prestigieuze bouwwerken, waaronder ook de toegangshekken van het Vredespaleis. Hun betrokkenheid bij de Bijenkorf was tot op heden niet bekend.

Geheel volgens planning zullen de komende weken de steigers worden gedemonteerd. Daarna zal het gebouw er weer uitzien alsof er niets is gebeurd.

Steigerdoeken

De steigerdoeken gebruikt voor dit project zijn van airmesh. Het grootste doek met een afmeting van ruim 23 bij 15 meter.

Om het werk te beschermen tegen onder andere regen, zijn er ook onbedrukte, stevige PVC doeken geleverd. Na de werkzaamheden van de dag werden deze opgehangen om gaten te dichten.


Bestanden groter dan 10MB ontvangen we graag via www.wetransfer.com.
Vermeld overigens altijd het ordernummer en referentie.
Upload uw bestanden via WeTransfer