Onze labels

Campagne ‘De Huur is te Duur’

campagne dehuuristeduur

Foto: opening van de campagne in hartje Rotterdam

Bericht: 14 juni 2022

BNNVARA en Natwerk trappen campagne af met protestcamping

‘De Huur is te Duur’

In hartje Rotterdam is de campagne ‘De Huur is te Duur!’ van BNNVARA en Natwerk afgetrapt met de opening van de protestcamping. De actie moet jonge huurder helpen met het verkrijgen van rechtmatige huurprijzen.

Ook deze zomer staat er weer een lichting studenten te trappelen om op eigen benen te gaan staan en het ouderlijk huis te verlaten. Voor veel van hen is het vinden van een betaalbare huurwoning een enorme uitdaging, verhuizen naar een camping lijkt de enige betaalbare oplossing. Jonge huurders zijn slecht op de hoogte van hun rechten en betalen vaak meer dan het wettelijk toegestane bedrag. Middels de campagne vraagt men aandacht voor de misstanden op de huurmarkt.

De campagne werd ontwikkeld door BNNVARA in samenwerking met Natwerk, Urbannerdam, stichting !Woon en de Woonbond. Presentatoren Sahil, Jurre en Ciana deden verslag van de actie in hartje Rotterdam.

Materialen en montage

Op 19 mei jl. was de ‘protestcamping’ te vinden naast de Markthal en station Rotterdam Blaak. In opdracht van Dutch7 hebben wij een layher constructie mogen bouwen en bekleden. Een montage team van 2 personen heeft de constructie voorzien van frontlit lightblock, een licht blokkerend materiaal. Daarnaast hebben we de “tenten” geproduceerd en opgehangen.

Op het plein zijn een aantal ballastbakken geplaatst met houten palen voorzien van ‘protestborden’ van forex.
 

Bekijk het filmpje van de actiedag:


Bestanden groter dan 10MB ontvangen we graag via www.wetransfer.com.
Vermeld overigens altijd het ordernummer en referentie.
Upload uw bestanden via WeTransfer