De bekende gaatjesdoeken zijn mesh en airmesh, ook wel bekend als gaasdoek of winddoek. In tegenstelling tot de spandoeken zoals frontlit, is dat dit materiaal licht en geluid doorlaat. Bij mesh is dit 30%, bij airmesh zelfs 70%. De kans op schade aan het doek en het hek- of steigerwerk wordt hierdoor beduidend lager.
Het materiaal heeft een licht eigen gewicht, waardoor grote oppervlaktes makkelijker gemonteerd kunnen worden.
Bouw- en steigerbedrijven gebruiken het doek standaard, ongeprint, voor de veiligheid van de medewerkers. Niet altijd een even fraai gezicht, zeker niet bij monumentale die vaak langer in de steigers staan. Hier hebben wij een mooie oplossing voor en hebben een mooie portfolio opgebouwd met bedrijven die hier gebruik van gemaakt hebben.
Wij printen de afbeelding van het pand in volle glorie op het doek en bekleden daarmee de steiger. De veiligheid van de mensen is gegarandeerd en de steigers zitten mooi verstopt achter de doeken.
In de evenementenbranche wordt airmesh veelal gebruikt om geluidstorens mee te bekleden. Vandaar dat het ook wel bekend is onder de naam soundmesh.
Duurzaamheid is inmiddels een bijna dagelijks begrip. Voor bijna al onze materialen hebben wij inmiddels een PVC-vrije variant, voor mesh is dit neomesh. Bijna volledig recyclebaar, geprint met inkt op waterbasis.
Foto: mesh banner aan de steigers rondom het prachtige gebouw van het Internationaal Theater Amsterdam.